Sylterier no. 1

Syltede rødbeder

Bjarkes Syltede Rødbeder

Her i de kolde måneder kan man næsten altid få fat i rødbeder af en fornuftig kvalitet, så det er bare med at komme i sving og få fyldt glas og skabe op.

Nedenstående opskrift passer til ca. 1 – 1,5kg rødbeder

Rødbederne skrubbes rene og koges til de er møre. Det tager som regel i omegnen af 45-60 minutter. Herefter hældes vandet fra og rødbederne overhældes med koldt vand, hvorefter man kan gnubbe skindet af dem.

Tag endelig et par latex- eller gummihandsker på, hvis du vil undgå kraftigt røde fingre i dagene efter!

Når skindet er gnubbet af rødbederne, skæres de i skiver og lægges i rene skoldede sylteglas – så er de klar til at blive overhældt med den kogende lage, hvorefter de lukkes straks.

Syltelage:

Lige dele lagereddike og sukker, dvs. hvis du bruger en halv liter eddike, skal du tilsvarende bruge et halvt kilo sukker (det passer til 1 -1,5 kg rødbeder).

6-8 laurbærblade og 20 -25 peberkorn, enten sorte eller en blanding af forskellige sorter.

Sukker & eddike koges op med krydderierne og er herefter klar til at blive hældt over rødbederne.

Ovenstående er den helt klassiske grundopskrift. Jeg kan godt lide at tilsætte lagen lidt god kanelbark, men det kan man jo gøre som man vil.

Kan man godt lide god fart på smagen, så kan man tilsætte peberrod, frisk ingefær, hvidløg, sennepskorn, stjerneanis, nelliker eller hvad man nu har lyst til – det kan man som sagt gøre fuldstændig som man har lyst & smag til.

Faktisk er det så nemt og smager så godt, at jeg næsten tør garantere dig for, at du for eftertiden vil foretrække dine egne rødbeder frem for supermarkedets….

God fornøjelse!

Speak Your Mind

*