Påskelam

Lam

Lam er godt på alle tider af året og på mange forskellige måder, men påsken er højtid for spisen, og jeg ved mange ynder at samle familie & gode venner om en lammekølle i løbet af helligdagene.

Jeg kan godt lide at lave min lammekølle med inspiration fra det italienske køkken.  Det er super nemt, kan forberedes i god tid og passer sig selv.

En lammekølle på 2-2,5 kg bliver gnedet med olivenolie, salt og peber, hvorefter den kommer i en stor stegegryde – gerne af støbejern.  Derefter tilsætter jeg tomater (flåede eller friske), gulerod, blegselleri, fennikel, løg, hvidløg, rosmarin eller salvie. Jeg fylder halvt op af hvidvin og evt. lidt bouillon og smider låget på, og så skal den langtidssteges v. 90 grader i ovnen i ca. 12 timer.

Når tiden er ved at være gået, tjekker jeg om køllen er ved at være mør, mørk og lækker – ellers får den lige 150 grader uden låg indtil den er stegt færdig.

Lammeskyen kan man jævne eller lade være – den er fantastisk velsmagende under alle omstændigheder og klar til servering.

Fordi lammet er lavet med masser af grønt, som smager lækkert til, så spiser jeg det gerne med et stykke godt groft brød til & en lille syrlig grøn salat- det er meget italiensk. Men man kan også lave en let kartoffelmos til, hvis man er mere til det.

God påske & velbekomme!

Bjarke

Speak Your Mind

*