Amsterdam for foodies

Som indlæggets titel antyder, så er der bestemt noget at komme efter i den hollandske hovedstad, hvis man har hang til gode fødevarer. Byen bugner af små og store restauranter, som repræsenterer en mangfoldighed af nationaliteter, så der skulle være noget for enhver smag.

Jeg nyder at komme steder, hvor gryderne snurrer, og hvor man kan mærke, at der hersker en holdning til fødevarekvaliteter. Mit indtryk af Amsterdam er, at fødevarekvaliteter vægtes særdeles højt, samtidig med, at man gerne vil vide, hvor råvarerne kommer fra. Det oplevede jeg fx. på Le Pain Quotidien , hvor jeg indtog det ene af mine morgenmåltider. Her er der virkelig en holdning til de råvarer man bruger, hvilket der kvitteres for på tallerkenen.

Le Pain Qoutidien

Et andet sted, som bestemt er et besøg værd, er de gamle sporvognshaller De Hallen,  og som udover lokale designs ligeledes byder på Foodhallen – en masse små streetfood-boder med alt lige fra gourmet hotdogs, over franske kager til asiatiske specialiteter. Konceptet findes mange steder – også i København, og det er også under opsejling i Aarhus – men når bare kvaliteterne og håndværket er i orden, så er det jo en fornøjelse. Og det synes jeg faktisk Foodhallen er.

En enkelt Michelinstjerne blev det da også til, og jeg kan nu skrive japansk Michelin-mad på cv’et – dét er en oplevelse!

Ud over maden, så er Amsterdam bare en hyggelig by med alle sine kanaler og gamle skæve huse, og jeg tænker da kun det bliver bedre her hen over foråret. Så skulle man ligge inde med et par fridage, som man ikke ved, hvad man skal stille op med, så kan man sagtens få tilfredsstillet smagsløgene i Amsterdam.

 

Speak Your Mind

*