Råvarerne

Gode råvarer - take awaySæsonernes bedste råvarer

Der er mange, der taler om ‘den gode råvare’ – jeg selv inklusiv. Nogle gange kan vi faktisk være så optagede af at tale om råvarernes kvalitet og beskaffenhed, at vi helt glemmer at fortælle, hvilke råvarer det egentlig er vi taler om.

Her kommer nogle af mine favoritter fordelt på deres respektive sæsoner. Lad dig inspirere til dit næste selskab eller blot til dit eget hverdagskøkken.

 

FORÅR: Knasende sprøde, hvide asparges, spæde forårsgrøntsager, nye kartofler, friske krydderurter, rabarber og hindbær.

Kalvekød, lam og fjerkræ. Stenbiderrogn, fjordrejer, fladfisk og østers

SOMMER: Asparges, sommertrøfler, friske krydderurter, sommertrøfler, friske sommerærter.

Kalvekød og fjerkræ. Jomfruhummer, multe, tunger, taskekrabbe og fjordrejer.

EFTERÅR: Rodfrugter, skovens svampe (bl.a. Karl Johan og kantarel), brombær og friske nødder.

Vildt, kalv og oksekød. Østers, jomfruhummer, pighvar og løjrom.

VINTER: Rodfrugter, vintertrøfler, skovens svampe, æbler, pærer, nødder, eksotisk frugt, Tahiti vanilje, chokolade.

Oksekød og vildt. Østers, sort hummer, jomfruhummer, havtaske og torsk.

Råvarer